ANDetectius

Contracti legalment un Detectiu Privat a Andorra

Home »  Blog »  Contracti legalment un Detectiu Privat a Andorra

Contracti legalment un Detectiu Privat a Andorra

On de mar 3, 2018, Posted by , In Blog,Sin categoría, With No Comments

ÉS LEGAL CONTRACTAR UN DETECTIU PRIVAT A ANDORRA?

Aquesta és, segur, una de les qüestions que us poden fer dubtar a l’hora de contractar un Detectiu Privat al Principat d’Andorra.

La resposta és afirmativa. És absolutament legal contractar un Detectiu Privat a Andorra. El Detectiu Privat ha de disposar de la pertinent llicència governamental, emesa pel Ministeri d’Interior d’Andorra, i que compleixi la resta de normativa vigent al Principat. Tal com indica la Llei 08/2022 y el Decret 173/2023 que regula l’exercici de la professió dels Detectius Privats al Principat d’Andorra

Així doncs, com a Detectius Privats podem exercir nombroses investigacions de tipus civil i familiar (infidelitats, control parental i de conducta de menors, investigacions prematrimonials, herències, etc.). També estem facultats legalment per realitzar investigacions de tipus comercial o empresarial (investigacions prelaborals, control d’empleats, furts interns d’una empresa, intrusisme i competència deslleial, localització de deutors, intel·ligència corporativa, seguretat digital, digital forensics, etc.).

QUE SUCCEEIX SI ES CONTRACTA UN DETECTIU PRIVAT ESTRANGER?

Els Detectius Privats extrangers NO poden exercir a Andorra. Estariem davant un supòsit de competència deslleial i intrusisme. La llicència obtinguda a altres països no serveix per exercir a Andorra. Així doncs, les proves obtingudes així com l’informe de la investigació seran il·legals. Per tant, no es podrà aportar a cap estament judicial.

A banda d’aquest fet importantíssim, cal afegir que el detectiu estranger que treballi a Andorra s’exposa a ser acusat de competència deslleial i intrusisme al sector de la investigació privada d’Andorra. També d’incomplir la llei laboral, d’immigració i de frau a la CASS per no cotitzar per la feina realitzada. A més, la persona o empresa que contracti aquest Detectiu Privat, es pot veure afectada per contractar persones sense el permís adient per exercir a Andorra com a Detectius Privats.

SI TÉ UN PROBLEMA AMB UN DETECTIU ESTRANGER, PODRIA RECLAMAR?

Si s’arrisca a contractar a un Detectiu Privat estranger, li serà molt difícil reclamar en cas de tenir qualsevol problema. Aquest detectiu exerceix de forma il·legal al país. No disposa d’una seu social a Andorra i per tant actua fora de la llei. Aquesta és la raó per la qual no podrà reclamar en cas d’estafa, incompliment dels acords, etc. L’inici de qualsevol actuació contra aquest Detectiu Privat suposaria reconèixer que s’ha contractat una persona estrangera sense els permisos i llicències adients.

DE QUE SERVEIX CONTRACTAR UN DETECTIU PRIVAT?

Un Detectiu Privat, en l’exercici legal de les seves funcions, s’encarrega d’obtenir les proves necessàries i pertinents que li demana el seu client per tal de demostrar un fet o una situació. Aquestes proves podran ser aportades pel client davant la Batllia (si ho considera oportú). A Batllia, en l’exercici legal de les funcions dels Detectius Privats, ratificarem les proves obtingudes així com l’informe elaborat basant-se en aquestes proves.

El fet diferencial de contractar un Detectiu Privat radica en què som experts en l’obtenció de proves. Aquestes proves les aconseguim d’una forma legal per tal que puguin ser aportades a un judici. Tant si es decideix iniciar la via judicial com si no, aquestes proves poden ser utilitzades pel nostre client com consideri oportú.

Per a més informació no dubti en contactar-nos. A ANDetectius disposem de la corresponent llicència governamental. Li oferim una total garantia i qualitat en els serveis. En definitiva, estem sotmesos a les lleis del país per a la seva tranquil·litat.

Per orientar-lo millor:

Cliqui aquí si es particular

Cliqui aquí si es advocat

Cliqui aquí si es una empresa

 

Comments are closed.